Propozycje menu weselnego

Set Menu I -Standard

Zupa (serwowana w wazach):
Tradycyjny rosół drobiowy z domowym makaronem.

Dania główne (serwowane na platerach w stół):
Bitki z szynki w sosie z myśliwskim.
De volaille.
Zrazy wieprzowe faszerowane boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym w sosie pieczeniowym.

Dodatki (serwowane na platerach):
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Ziemniaki opiekane w ziołach.
Kasza gryczana z okrasą.
Zestaw sezonowych surówek.
Sosy własne.

Bufet deserowo – kawowy:
Sernik na zimno z owocami i galaretką.
Ciasto czekoladowe.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:
Soki owocowe( pomarańcz, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka) – 0.5 l/os.
Woda gazowana Perlage.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą – 1l/os.

Zakąski (serwowane na platerach w stół):
Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Smażone skrzydełka z kurczaka na ciepło.
Roladka z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Śledzie po kaszubsku.
Rolada ze schabu faszerowana szpinakiem i fetą.
Pasztet z domową żurawiną.
Jajka faszerowane rozmaitymi pastami na sałacie.
Sałatka z grillowanym kurczakiem.
Mix zielonych sałat z prażonym boczkiem i słonecznikiem.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie (serwowane na platerach):
Płonąca szynka z zasmażaną kapusta i kaszą gryczaną.

Trzeci Ciepły posiłek:
Barszcz czerwony z pasztecikiem.

Koszt od osoby: 170 zł

W cenę wliczone jest:

  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą.
  • Kieliszek wina musującego dla wszystkich Gości.
  • Konsumpcja.
  • Pełna zastawa Cateringowa.
  • Obsługa kelnerska.
  • Wynajęcie Sali.
  • Parking.
  • Dekoracja sali weselnej -Usługa Florystyczna (kwota zależna od wyboru menu).
Set Menu II - Premium

Zupy (serwowane w wazach):
Staropolski rosół na gęsinie z domowym makaronem.

Dania Główne (serwowane na platerach stoły):
Pierś z kurczaka zapiekana mozarellą i suszonym pomidorem.
Karkówka w sosie myśliwskim.
Sola w sosie cytrynowo- śmietanowym.

Dodatki (serwowane na platerach):
Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Ryż z warzywami.
Frytki.
Zestaw trzech sezonowych surówek.

Bufet deserowo-kawowy:
Sernik na kruchym spodzie.
Ciasto Stefanka.
Mus czekoladowy z miętą.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – dzbanki w stoły:
Soki owocowe( pomarańcz, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka) – 1l/os.
Woda gazowana Perlage.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą – 1l/os.
Wino białe lub czerwone – 0,25 l/os.

Zakąski (serwowane na platerach w stół):
Deska pieczonych mies (karkówka, schab, boczek).
Caprese z mozarella i pomidorem.
Pałki z kurczaka w pikantno – miodowej marynacie na ciepło.
Marynowany łosoś na razowym krążku.
Pieczony schab z zielonym pieprzem w cytrynowej glazurze.
Roladki z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Pasztet z dziczyzny z sosem żurawinowym.
Sałata Grecka.
Sałatka Gyros.
Tartaletki śledziowe.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie Ciepłe Danie (serwowane przez szefa kuchni):
Pieczone prosię serwowane w całości z kopytkami , zasmażaną kapustą i sosem pieczeniowym oraz dipem chrzanowo -żurawinowym.

Trzecie Ciepłe Danie:
Domowy żurek z białą kiełbasą i jajkiem.

Koszt od osoby: 190 zł

W cenę wliczone jest:

  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą.
  • Kieliszek wina musującego dla wszystkich Gości.
  • Konsumpcja.
  • Pełna zastawa Cateringowa.
  • Obsługa kelnerska.
  • Wynajęcie Sali.
  • Parking.
  • Dekoracja sali weselnej -Usługa Florystyczna (kwota zależna od wyboru menu).
Set Menu III - VIP

Zupy (serwowane w wazach):
Staropolski rosół na gęsinie z domowym makaronem.
Krem z sezonowych warzyw.

Dania Główne (serwowane na platerach stoły):
Ćwierć pieczonej kaczki z jabłkami i żurawiną.
Staropolskie zrazy wołowe.
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym.
Łosoś w sosie koperkowym.

Dodatki (serwowane na platerach):
Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Kluski śląskie.
Frytki.
Zestaw trzech sezonowych surówek.

Bufet deserowo-kawowy:
Sernik Królewski.
Tradycyjna szarlotka.
Mus malinowy z kruszoną bezą.
Panna Cotta.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – dzbanki w stoły:
Soki owocowe (pomarańcz, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka) bez ograniczeń.
Softy (Pepsi, 7 up, Mirinda) – 1/os.
Woda gazowana Perlage.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą – bez ograniczeń.
Butelka wódki – 0.5 l/parę.

Zakąski (serwowane na platerach w stół):
Deska pieczonych mies (karkówka, schab, boczek).
Naleśniki z aksamitnym serkiem i marynowanym łososiem.
Nugetsy z kurczaka z salsą na ciepło.
Deska serów z krakersami , winogronami i orzechami włoskimi.
Schab ze śliwką w wiśniowej glazurze.
Roladki z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Sałata jarzynowa z pucharku.
Żeberka w miodowo- pikantnej glazurze na ciepło.
Sałatka Cesar.
Trio śledziowe.
Mini bagietki z wędzonym pstrągiem i dipem tatarskim.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie Ciepłe Danie (serwowane przez szefa kuchni):
Pieczony dzik serwowana z kaszą gryczaną lub kopytkami, zasmażaną kapustą, sosem pieczeniowym oraz dipem żurawinowo – chrzanowym.

Trzecie Ciepłe Danie:
Zupa gulaszowa z wiejskim pieczywem.

Stół wiejski:
Smalec z jabłkiem.
Ogórki własnego wyrobu.
Chleb wiejski naszego wypieku.
Kiełbasy, kabanosy.
Wędliny z domowej spiżarni.
Domowy zylc oraz salceson.
Pasztet wieprzowy z żurawiną.

Koszt od osoby: 250 zł

W cenę wliczone jest:

  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą.
  • Kieliszek wina musującego dla wszystkich Gości.
  • Konsumpcja.
  • Pełna zastawa Cateringowa.
  • Obsługa kelnerska.
  • Wynajęcie Sali.
  • Parking.
  • Dekoracja sali weselnej -Usługa Florystyczna (kwota zależna od wyboru menu).