S4S10S3S8S1S9S2S6S5S7
  • S4

    ...

  • S10

    ...

  • S3

    ...

  • S8

    ...

  • S1

    ...

  • S9

    ...

  • S2

    ...

  • S6

    ...

  • S5

    ...

  • S7

    ...

Propozycje Menu – Wesele

 

Zupa (serwowana w wazach):
Tradycyjny rosół drobiowy z domowym makaronem.

Dania główne (serwowane na platerach w stół):
Sakiewki ze schabu faszerowane grzybami leśnymi.
Pieczone udka z kurczaka w pikantnej marynacie.
Zrazy wieprzowe faszerowane boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym w sosie pieczeniowym.

Dodatki (serwowane na platerach):
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Ziemniaki opiekane w ziołach.
Kopytka lub kasza gryczana z okrasą.
Zestaw sezonowych surówek.
Sosy własne.

Bufet deserowo – kawowy:
Staropolski sernik z owocami.
Ciasto czekoladowe.
Mus malinowy z bezą.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:
Soki owocowe (pomarańcz, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka) 1l/os.
Woda gazowana Perlage.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą.

Zakąski (serwowane na platerach w stół):
Deska pieczonych mięs (karkówka ,schab, boczek).
Smażone skrzydełka z kurczaka na ciepło.
Roladka z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Deska kociewskich wędlin.
Trio śledziowe.
Rolada ze schabu faszerowana szpinakiem i wiejskim twarogiem.
Pasztet z domową żurawiną.
Sałatka z marynowanym łososiem.
Sałatka z grillowanym kurczakiem.
Koreczki serowe.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie (serwowane na platerach):
Płonąca szynka serwowana przez Szefa Kuchni podana z zasmażaną kapustą, domowymi kluskami śląskimi oraz dipem chrzanowo-żurawinowym.

Trzeci Ciepły posiłek:
Żurek na domowym zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem.
Pieczywo.

Koszt od osoby: 170 zł

W cenę wliczone jest:

  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą.
  • Kieliszek wina musującego dla wszystkich Gości.
  • Konsumpcja.
  • Pełna zastawa Cateringowa.
  • Obsługa kelnerska.
  • Wynajęcie Sali.
  • Parking.
  • Dekoracja sali weselnej -Usługa Florystyczna (kwota zależna od wyboru menu).

Zupy (serwowane w wazach):
Staropolski rosół na gęsinie z domowym makaronem.

Dania Główne (serwowane na platerach stoły):
Staropolskie zrazy wołowe faszerowana boczkiem w sosie własnym.
Bitki z szynki wieprzowej w sosie pieczeniowym.
De volaille z masłem i pietruszką.
Łosoś w sosie cytrynowo-śmietanowym.

Dodatki (serwowane na platerach):
Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Domowe kluski śląskie.
Zestaw trzech sezonowych surówek.

Bufet deserowo-kawowy:
Szarlotka na kruchym spodzie.
Ciasto czekoladowe.
Sernik na zimno z owocami i galaretką.
Mus waniliowo-malinowy.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – dzbanki w stoły:
Soki owocowe (pomarańcz, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka) 1 l/os.
Woda gazowana Perlage.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą.
Wino białe lub czerwone 250 ml/os

Zakąski (serwowane na platerach w stół):
Deska pieczonych mies (karkówka, schab, boczek).
Caprese z mozarella i pomidorem.
Udka z kurczaka w pikantno – miodowej marynacie na ciepło.
Francuskie naleśniki z aksamitnym serkiem oraz marynowanym łososiem.
Pieczony schab z zielonym pieprzem w cytrynowej glazurze.
Roladki z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Pasztet z dziczyzny z sosem żurawinowym.
Sałata Grecka.
Tartaletki śledziwe.
Deski serów z krakersami i winogronami oprószone orzechami.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie Ciepłe Danie:
Pieczony dzik serwowany ze staropolskim bigosem , sosem pieczeniowym ,dipem chrzanowo-żurawinowym oraz pajdą chleba.

Trzecie Ciepłe Danie:
Zupa gulaszowa z kawałkami wołowiny i lanymi kluseczkami.

Koszt od osoby: 195 zł

W cenę wliczone jest:

    • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą.
    • Kieliszek wina musującego dla wszystkich Gości.
    • Konsumpcja.
    • Pełna zastawa Cateringowa.
    • Obsługa kelnerska.
    • Wynajęcie Sali.
    • Parking.
    • Dekoracja sali weselnej -Usługa Florystyczna (kwota zależna od wyboru menu).
Asortyment; koszt zależny od ilości osób:

  • Smalec z jabłkiem i cebulą.
  • Ogórki własnego wyrobu.
  • Chleb orkiszowy naszego wypieku.
  • Kiełbasy, kabanosy.
  • Chłopskie nalewki, Bimber.
  • Wędzone ryby.
  • Wędliny z domowej spiżarni.
  • Domowy zylc.
  • Domowe przetwory.