Menu: Weselne

Propozycje menu:

Zupa serwowana w wazach:
Rosół drobiowy z domowym makaronem.

 

Dania główne serwowane na platerach w stół:
Eskalopki wieprzowe w sosie myśliwskim.
Zrazy wieprzowe.
Pieczone udka z kurczaka w pikantnej marynacie.

 

Dodatki serwowane na platerach:
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Ziemniaki opiekane w ziołach.
Kasza gryczana z okrasą.
Zestaw sezonowych surówek .
Sosy własne.

 

Bufet deserowo – kawowy:
Ciasto czekoladowe.
Mus truskawkowy z bezą.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

 

Napoje – Dzbanki w stoły:
Soki owocowe( pomarańcz, jabłko, czarna porzeczka) 0,5 l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą. 0,5 l/os.

 

Zakąski serwowane na platerach w stół:
Deska pieczonych mięs ( karkówka ,schab, boczek).
Smażone skrzydełka z kurczaka na ciepło.
Roladka z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Deska kociewskich wędlin.
Śledzie po kaszubsku.
Pasztet z domową żurawiną.
Sałatka grecka z fetą.
Sałatka z grillowanym kurczakiem.
Koreczki serowe.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

 

Drugie ciepłe danie serwowane ok 22.00:
Mix pierogowych półmisków (pierogi ruskie, pierogi z kapustą i pieczarkami, pierogi z łososiem i szpinakiem). Dipy koperkowe, okrasa, smażony boczek.

 

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:
Barszcz czerwony z pasztecikiem.

 

Koszt od osoby: 185 zł

Zupa serwowana w wazach:
Staropolski rosół drobiowy z domowym makaronem.
lub
Krem z sezonowych warzyw.

 

Dania Główne serwowane na platerach stoły:
Staropolskie zrazy wieprzowe faszerowana boczkiem w sosie własnym.
Tradycyjne kotlety schabowe.
De volaille z masłem i pietruszką.

 

Dodatki serwowane na platerach:
Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Kasza pęczak .
Zestaw trzech sezonowych surówek.

 

Bufet deserowo -kawowy:
Szarlotka na kruchym spodzie.
Sernik na zimno z owocami i galaretką.
Mus waniliowo-malinowy.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

 

Napoje – dzbanki w stoły:
Soki owocowe( pomarańcz, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka) 1 l/os.
Woda gazowana Perlage.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą. 1l/os.
Zakąski serwowane na platerach w stół.
Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Caprese z mozarella i pomidorem.
Podudzia z kurczaka w pikantno – miodowej marynacie na ciepło.
Mini bagietki z sosem tatarskim i wędzonym pstrągiem.
Pieczony schab z zielonym pieprzem w cytrynowej glazurze.
Roladki z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Pasztet z sosem żurawinowym.
Sałata jarzynowa na cykorii.
Sałatka z grillowanym kurczakiem.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

 

Drugie ciepłe danie serwowane przez Szefa Kuchni ok 22.00:
Płonąca szynka w całości serwowany ze staropolskim bigosem , sosem pieczeniowym ,dipem chrzanowo -żurawinowym oraz pajdą chleba.

 

Trzecie ciepłe danie serwowane ok 01.30-02.00:
Żurek staropolski z białą kiełbasą i jakiem.

 

Koszt od osoby: 210 zł

Zupy serwowana w wazach:
Krem z sezonowych warzyw.
Staropolski rosół drobiowy z domowym makaronem.

 

Dania główne serwowane na platerach w stół:
Pierś z kurczaka zapiekana mozarellą i suszonymi pomidorami.
Sakiewki ze schabu faszerowane szpinakiem i czosnkiem.
Gotowany kurczak w białym sosie na ryżu z rodzynkami.
Zrazy wołowe faszerowane boczkiem , musztardą i ogórkiem kiszonym.

 

Dodatki serwowane na platerach:
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Ziemniaki opiekane w ziołach.
Kasza gryczana z okrasą lub kopytka.
Zestaw sezonowych surówek.
Sosy własne.

 

Bufet deserowo – kawowy:
Ciasto stefanka.
Jabłecznik.
Panna cotta.
Mus brzoskwiniowy.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

 

Napoje – Dzbanki w stoły:
Soki owocowe (pomarańcz, jabłko, czarna porzeczka) 1 l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą. b/o.
Woda gazowana Perlage.
Napoje gazowane ( Pepsi, 7 up, mirinda) 0.5 l/os.
Wino czerwone lub białe 0,250 ml /os.

 

Zakąski serwowane na platerach w stół:
Deska pieczonych mięs ( karkówka ,schab, boczek).
Drobiowe nugetsy z salsą.
Roladka z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Deska kociewskich wędlin.
Trio śledziowe.
Pasztet z domową żurawiną.
Sałatka Gyros.
Mix sałat z prażonym słonecznikiem .
Deska serów z krakersami i winogronami.
Mini kanapeczki z sosem tatarski i wędzoną rybką.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

 

Drugie ciepłe danie serwowana przez Szefa Kuchni ok 22.00:
Pieczony indyk podana z zasmażaną kapustą , domowymi kluskami śląskimi oraz dipem chrzanowo -żurawinowym.

 

Trzeci Ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:
Gulasz wieprzowy podany bułeczką koktajlową.

 

Koszt od osoby: 260 zł

Zupy serwowane w wazach:
Staropolski rosół na gęsinie z domowym makaronem.
Krem z sezonowych warzyw.

 

Dania Główne serwowane na platerach stoły:
Ćwierć pieczonej kaczki z jabłkami i żurawiną.
Staropolskie zrazy wołowe.
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym.
Łosoś w sosie koperkowo – śmietanowym.

 

Dodatki (serwowane na platerach):
Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Kluski śląskie.
Frytki, ketchup.
Zestaw trzech sezonowych surówek.
Sosy własne obok.

 

Deser – Bufet deserowo-kawowy:
Sernik Królewski.
Ciasto Leśny mech.
Mus malinowy z kruszoną bezą.
Mus gruszkowy posypany białą czekoladą.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

 

Napoje – dzbanki w stoły:
Soki owocowe( pomarańcz, jabłko, czarna porzeczka) bez ograniczeń.
Softy ( Pepsi, 7 up, Mirinda) 1/os.
Woda gazowana Perlage.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą – bez ograniczeń.
Piwo prosto z kega 0.5 l/os.
Butelka wódki 0.5 l/parę.

 

Zakąski serwowane na platerach w stół:
Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Naleśniki z aksamitnym serkiem i marynowanym łososiem.
Nugetsy z kurczaka z salsą na ciepło.
Deska serów z krakersami , winogronami i orzechami włoskimi.
Schab ze śliwką w wiśniowej glazurze.
Brushetta.
Roladka z kurczaka faszerowana pieczarkami i cebulą.
Sałatka włoska z mozarellą , kaparami, suszonymi pomidorami na rukoli.
Żeberka w miodowo- pikantnej glazurze na ciepło.
Sałatka Cesar.
Tartaletki śledziowe.
Mini bagietki z wędzonym pstrągiem i dipem tatarskim.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

 

Drugie ciepłe serwowane przez Szefa Kuchni ok 22.00:
Pieczony dzik serwowana z kaszą gryczaną , zasmażaną kapustą , sosem pieczeniowym oraz dipem żurawinowo – chrzanowym.

 

Trzecie ciepłe danie serwowane ok 01.30-02.00:
Bueef strogonoff z wiejskim pieczywem.

 

Stół Wiejski – asortyment:
Smalec z jabłkiem.
Ogórki własnego wyrobu.
Chleb wiejski naszego wypieku.
Kiełbasy , kabanosy .
Wędliny z domowej spiżarni.
Domowy zylc oraz salceson.

 

Koszt od osoby: 300 zł

W cenę wliczone jest: