Propozycje menu weselnego

Set Menu I -Standard

Zupa serwowana w wazach:
Krem z białych warzyw z prażonym słonecznikiem.

Dania główne serwowane na platerach w stół:
Bitki z szynki wieprzowej w sosie pieczeniowym.
Sakiewki z karkówki faszerowane grzybami leśnymi.
Pieczone udka z kurczaka w pikantnej marynacie.

Dodatki serwowane na platerach:
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Ziemniaki opiekane w ziołach.
Kasza gryczana z okrasą.
Zestaw sezonowych surówek.
Sosy własne.

Bufet deserowo – kawowy:
Ciasto czekoladowe.
Mus truskawkowy z bezą.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje (dzbanki w stoły):
Soki owocowe( pomarańcz, jabłko, czarna porzeczka) 0,5 l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą.

Zakąski (serwowane na platerach w stół):
Deska pieczonych mięs ( karkówka ,schab, boczek).
Smażone skrzydełka z kurczaka na ciepło.
Roladka z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Deska kociewskich wędlin.
Śledzie po kaszubsku.
Pasztet z domową żurawiną.
Sałatka grecka z fetą.
Sałatka z grillowanym kurczakiem.
Koreczki serowe.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowane przez Szefa Kuchni ok 22.00
Płonąca szynka serwowana przez Szefa Kuchni podana z zasmażaną kapustą ,
domowymi kluskami śląskimi oraz dipem chrzanowo -żurawinowym.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00
Barszcz czerwony z pasztecikiem.

Koszt od osoby: 180 zł

W cenę wliczone jest:

  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą.
  • Kieliszek wina musującego dla wszystkich Gości.
  • Konsumpcja.
  • Pełna zastawa Cateringowa.
  • Obsługa kelnerska.
  • Wynajęcie Sali.
  • Parking.
  • Dekoracja sali weselnej -Usługa Florystyczna (kwota zależna od wyboru menu).
Set Menu II - Premium

Zupa serwowana w wazach:
Staropolski rosół drobiowy z domowym makaronem.

Dania Główne serwowane na platerach stoły:
Staropolskie zrazy wieprzowe faszerowana boczkiem w sosie własnym.
Sakiewki ze schabu faszerowane grzybami leśnymi.
De volaille z masłem i pietruszką.

Dodatki serwowane na platerach:
Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Domowe kluski śląskie.
Zestaw trzech sezonowych surówek.

Bufet deserowo -kawowy:
Szarlotka na kruchym spodzie.
Sernik na zimno z owocami i galaretką.
Mus waniliowo-malinowy.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje (dzbanki w stoły):
Soki owocowe (pomarańcz, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka) 1 l/os
Woda gazowana Perlage.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą.

Zakąski (serwowane na platerach w stół):
Deska pieczonych mies( karkówka, schab, boczek).
Caprese z mozzarella i pomidorem.
Podudzia z kurczaka w pikantno – miodowej marynacie na ciepło.
Mini bagietki z sosem tatarskim i wędzonym pstrągiem.
Pieczony schab z zielonym pieprzem w cytrynowej glazurze.
Roladki z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Pasztet z sosem żurawinowym.
Sałata jarzynowa na cykorii.
Sałatka z grillowanym kurczakiem.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowane przez Szefa Kuchni ok 22.00:
Pieczony prosiak serwowany ze staropolskim bigosem , sosem pieczeniowym ,dipem chrzanowo – żurawinowym oraz pajdą chleba.

Trzecie ciepłe danie serwowane ok 01.30-02.00:
Żurek staropolski z białą kiełbasą i jakiem.

Koszt od osoby: 200 zł

W cenę wliczone jest:

  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą.
  • Kieliszek wina musującego dla wszystkich Gości.
  • Konsumpcja.
  • Pełna zastawa Cateringowa.
  • Obsługa kelnerska.
  • Wynajęcie Sali.
  • Parking.
  • Dekoracja sali weselnej -Usługa Florystyczna (kwota zależna od wyboru menu).
Set Menu III - VIP

Zupy serwowana w wazach:
Krem z sezonowych warzyw.
Staropolski rosół drobiowy z domowym makaronem.

Dania główne serwowane na platerach w stół:
Pierś z kurczaka zapiekana mozzarellą i suszonymi pomidorami.
Sakiewki ze schabu faszerowane szpinakiem i czosnkiem.
Gotowany kurczak w białym sosie na ryżu z rodzynkami.
Zrazy wołowe faszerowane boczkiem , musztardą i ogórkiem kiszonym.

Dodatki (serwowane na platerach):
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Ziemniaki opiekane w ziołach.
Kasza gryczana z okrasą lub kopytka.
Zestaw sezonowych surówek .
Sosy własne.

Bufet deserowo – kawowy:
Ciasto stefanka.
Jabłecznik.
Panna cotta.
Mus brzoskwiniowy.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje (dzbanki w stoły):
Soki owocowe (pomarańcz, jabłko, czarna porzeczka) 1 l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą.
Woda gazowana Perlage.
Napoje gazowane ( Pepsi, 7 up, mirinda) 0.5 l/os.
Wino czerwone lub białe 0,250 ml /os.

Zakąski (serwowane na platerach w stół):
Deska pieczonych mięs (karkówka ,schab, boczek).
Drobiowe nugetsy z salsą.
Roladka z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Deska kociewskich wędlin.
Trio śledziowe.
Pasztet z domową żurawiną.
Sałatka Gyros.
Mix sałat z prażonym słonecznikiem.
Deska serów z krakersami i winogronami.
Mini kanapeczki z sosem tatarski i wędzoną rybką.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowana przez Szefa Kuchni ok 22.00:
Pieczony indyk podana z zasmażaną kapustą, domowymi kluskami śląskimi oraz dipem chrzanowo -żurawinowym.

Trzeci Ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:
Gulasz wieprzowy podany bułeczką koktajlową.

Koszt od osoby: 250 zł

W cenę wliczone jest:

  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą.
  • Kieliszek wina musującego dla wszystkich Gości.
  • Konsumpcja.
  • Pełna zastawa Cateringowa.
  • Obsługa kelnerska.
  • Wynajęcie Sali.
  • Parking.
  • Dekoracja sali weselnej -Usługa Florystyczna (kwota zależna od wyboru menu).
Set Menu IV - SUPER TOP

Zupy serwowane w wazach:
Staropolski rosół na gęsinie z domowym makaronem.
Krem z sezonowych warzyw.

Dania Główne serwowane na platerach stoły:
Ćwierć pieczonej kaczki z jabłkami i żurawiną.
Staropolskie zrazy wołowe.
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym.
Łosoś w sosie koperkowo – śmietanowym.

Dodatki (serwowane na platerach):
Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Kluski śląskie.
Frytki, ketchup.
Zestaw trzech sezonowych surówek.
Sosy własne obok.

Bufet deserowo-kawowy:
Sernik Królewski.
Ciasto Leśny mech.
Mus malinowy z kruszoną bezą.
Mus gruszkowy posypany białą czekoladą.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje (dzbanki w stoły):
Soki owocowe (pomarańcz, jabłko, czarna porzeczka) bez ograniczeń.
Softy ( Pepsi, 7 up, Mirinda) 1/os.
Woda gazowana Perlage.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą – bez ograniczeń.
Piwo prosto z kega 0.5 l/os.
Butelka wódki 0.5 l/parę.

Zakąski (serwowane na platerach w stół):
Deska pieczonych mies (karkówka, schab, boczek).
Naleśniki z aksamitnym serkiem i marynowanym łososiem.
Nugetsy z kurczaka z salsą na ciepło.
Deska serów z krakersami , winogronami i orzechami włoskimi.
Schab ze śliwką w wiśniowej glazurze.
Brushetta.
Roladka z kurczaka faszerowana pieczarkami i cebulą.
Sałatka włoska z mozarellą , kaparami, suszonymi pomidorami na rukoli.
Żeberka w miodowo- pikantnej glazurze na ciepło.
Sałatka Cesar.
Tartaletki śledziowe.
Mini bagietki z wędzonym pstrągiem i dipem tatarskim.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe serwowane przez Szefa Kuchni ok 22.00:
Pieczony dzik serwowana z kaszą gryczaną , zasmażaną kapustą , sosem
pieczeniowym oraz dipem żurawinowo – chrzanowym.

Trzecie ciepłe danie serwowane ok 01.30-02.00:
Buef strogonoff z wiejskim pieczywem.

Stół Wiejski – astortyment:
Smalec z jabłkiem.
Ogórki własnego wyrobu.
Chleb wiejski naszego wypieku.
Kiełbasy , kabanosy.
Wędliny z domowej spiżarni.
Domowy zylc oraz salceson.
Pasztet z dziczyzny z żurawiną.

Koszt od osoby: 300 zł

W cenę wliczone jest:

  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą.
  • Kieliszek wina musującego dla wszystkich Gości.
  • Konsumpcja.
  • Pełna zastawa Cateringowa.
  • Obsługa kelnerska.
  • Wynajęcie Sali.
  • Parking.
  • Dekoracja sali weselnej -Usługa Florystyczna (kwota zależna od wyboru menu).