Menu weselne

Propozycje menu weselnego na rok 2025
opcje do wyboru:
Zupa serwowana w wazach:

Rosół drobiowy z domowym makaronem.

Dania główne serwowane na platerach w stół:

Gotowany kurczak w białym sosie z rodzynkami.
Zrazy wieprzowe faszerowana boczkiem, ogórkiem w sosie własnym.
Grillowana pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami.

Dodatki serwowane na platerach:

Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Ziemniaki opiekane w ziołach.
Kasza gryczana z okrasą.
Ryż.
Zestaw sezonowych surówek .
Sosy własne.

Bufet deserowo-kawowy:

Tradycyjny sernik domowy.
Szarlotka z cynamonem.
Kawa z ekspresu bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Soki owocowe (pomarańcz, jabłko) 1 l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą bez ograniczeń.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Deska pieczonych mięs (karkówka,schab,boczek).
Smażone skrzydełka z kurczaka na ciepło.
Roladka z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Deska kociewskich wędlin.
Śledzie w zalewie miodowo-ziołowej.
Pasztet z domową żurawiną.
Sałaka Gyros.
Brushietta.
Sałatka z grillowanym kurczakiem.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowane ok 22.00:

Mix pierogowych półmisków (pierogi ruskie, pierogi z mięsem , pierogi z kaszą gryczaną i warzywami). Dipy koperkowe, jogurtowe oraz okrasa.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:

Barszcz czerwony z pasztecikiem.

Kwota: 300 zł/os.

Ceny obowiązują do dnia 30.09.2025.
Ceny obowiązują przy wyborze terminu w sezonie niskim (styczeń, luty, marzec, listopad grudzień) i średnim (kwiecień, maj).

Zupa serwowana w wazach:

Staropolski rosół drobiowy podany z domowym makaronem.

Dania Główne serwowane na platerach stoły:

Staropolskie zrazy wieprzowe faszerowana boczkiem, ogórkiem w sosie własnym.
Pstrąg w warzywach.
De volaille z masłem i pietruszką.
Cordon bleu faszerowany serem i szynką.

Dodatki serwowane na platerach:

Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Kasza bulgur.
Frytki/dip.
Zestaw trzech sezonowych surówek.

Bufet deserowo-kawowy:

Domowa szarlotka z cynamonem.
Ciasto jogurtowe z owocami sezonowymi.
Domowy sernik.
Filetowane owoce.
Kawa z ekspresu bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Soki owocowe( pomarańcz, jabłko) 1 l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą bez ograniczeń.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Zakąski serwowane na platerach w stół.
Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Caprese z mozarellą i pomidorem.
Podudzia z kurczaka w lekko pikantnej marynacie na ciepło.
Mini bagietki z sosem tatarskim i wędzoną rybą.
Tymbaliki drobiowe.
Pikantne kotleciki wieprzowe serem i dipem salsa .
Sałata jarzynowa w pucharku.
Duet śledziowy (w oleju z szalotką, po kaszubsku).
Sałatka z grillowanym kurczakiem i grzankami.
Pasztet z domową żurawiną.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowane ok 22.00:

Płonąca szynka w całości serwowany ze zasmażaną kapustą , sosem pieczeniowym ,dipem chrzanowo -żurawinowym oraz kopytka domowej roboty.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem.

Kwota: 350 zł/os.

Ceny obowiązują do dnia 30.09.2025.
Ceny obowiązują przy wyborze terminu w sezonie niskim (styczeń, luty, marzec, listopad grudzień) i średnim (kwiecień, maj).

Zupa serwowana w wazach:

Staropolski rosół na gęsinie z domowym makaronem.
Krem z kukurydzy z pesto i blanszowaną marchewka.
– lub –
Krem z białych warzyw z prażonym boczkiem i pestkami słonecznika.

Dania główne serwowane na platerach w stół:

Ćwierć pieczonej kaczki z jabłkami i żurawiną.
Staropolskie zrazy wołowe.
De vollie z masłem i pietruszką.
Grillowany łosoś z sosem cytrynowo-koperkowym.

Dodatki serwowane na platerach:

Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Kluski śląskie.
Ryż z warzywami.
Frytki/dip.
Zestaw trzech sezonowych surówek.
Sosy własne.

Bufet deserowo-kawowy:

Sernik Królewski.
Ciasto leśny mech.
Malinowa chmurka.
Domowy jabłecznik.
Filetowane owoce.
Kawa z ekspresu bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Soki owocowe (pomarańcz, jabłko) bez ograniczeń.
Softy (Pepsi, 7 up, Mirinda) 1 /os.
Woda gazowana Perlage 0.5l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą – b/o.
Piwo prosto z kega 0.5 l/os (na poprawiny), możliwość zamiany na wino.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Naleśniki z aksamitnym serkiem i marynowanym łososiem.
Nugetsy z kurczaka z salsą i sezamem na ciepło.
Deska serów z krakersami, winogronami i orzechami włoskimi.
Tortilla z warzywami.
Sajgonki z kurczakiem z dipem miętowym obok.
Roladka z kurczaka faszerowana pieczarkami i cebulą.
Sałatka włoska z mozarellą , kaparami, suszonymi pomidorami na rukoli.
Żeberka w miodowo- pikantnej glazurze na ciepło.
Sałatka Grecka z oliwką i fetą.
Śledzie w sosie jogurtowo-curry i musztardą francuską.
Mini bagietki z wędzonym łososiem i dipem tatarskim.
Sałatka ziemniaczana z boczkiem,szczypiorkiem i piklami.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe serwowane przez Szefa Kuchni ok. 22.00:

Pieczony dzik serwowana z kaszą gryczaną lub kopytkami domowej roboty , zasmażaną kapustą , sosem pieczeniowym oraz dipem żurawinowo – chrzanowym.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:

Bueef strogonoff z wiejskim pieczywem.

Stół Wiejski – asortyment:

Bueef strogonoff z wiejskim pieczywem.
Stół Wiejski – asortyment.
Smalec z jabłkiem.
Ogórki własnego wyrobu.
Chleb wiejski naszego wypieku.
Kiełbasy , kabanosy.
Wędliny z domowej spiżarni.
Domowy zylc oraz salceson.

Kwota: 450 zł/os.

Ceny obowiązują do dnia 30.09.2025.
Ceny obowiązują przy wyborze terminu w sezonie niskim (styczeń, luty, marzec, listopad grudzień) i średnim (kwiecień, maj).

W każdej ofercie:
Dodatkowe oferty: