© fot. Ola Iwanowska Fotografia

© fot. Ola Iwanowska Fotografia

Oferta

Propozycje menu weselnego na rok 2024

opcje do wyboru:

  • Standard
  • Premium
  • Top
  • Super Top

Zupa serwowana w wazach:

Rosół drobiowy z domowym makaronem w wazach.

Dania główne serwowane na platerach w stół:

Roladka ze schabu z pieczarkami i zasmażaną cebulką.
Zrazy wieprzowe.
Grillowana pierś z kurczaka zapiekana z salsą i mozzarellą.

Dodatki serwowane na platerach:

Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Ziemniaki opiekane w ziołach.
Kasza gryczana z okrasą.
Zestaw sezonowych surówek .
Sosy własne.

Bufet deserowo-kawowy:

Tradycyjny sernik domowy.
Szarlotka z cynamonem.
Mus truskawkowy z bezą.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Soki oraz napoje we własnym zakresie.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą bez ograniczeń.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Smażone skrzydełka z kurczaka na ciepło.
Roladka z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Deska kociewskich wędlin.
Śledzie w zalewie miodowo-ziołowej.
Pasztet wieprzowy z domową żurawiną.
Sałatka z brokułem i pomidorami cherry.
Sałatka z grillowanym kurczakiem.
Szaszłyki drobiowe , dip z rukoli obok .
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowane ok 22.00 do wyboru:

Mix pierogowych półmisków ( pierogi ruskie, pierogi z mięsem , pierogi z kaszą gryczaną i warzywami). Dipy koperkowe, jogurtowe oraz okrasa.
– lub –
Gotowany kurczak z białym sosem i rodzynkami serwowany z ryżem.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:

Barszcz czerwony z pasztecikiem.

Kwota: 300 zł/os.

Zupa serwowana w wazach:

Staropolski rosół z kaczki podany z domowym makaronem,
– lub –
Krem z pieczonej papryki z grzankami.

Dania Główne serwowane na platerach stoły:

Staropolskie zrazy wieprzowe faszerowana boczkiem, ogórkiem w sosie własnym.
Grillowany łosoś w sosie porowym.
De volaille z masłem i pietruszką.
Tradycyjny schabowy smażony na domowym smalcu.

Dodatki serwowane na platerach:

Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Kasza pęczak z boczkiem i pieczarkami lub frytki.
Zestaw trzech sezonowych surówek.

Bufet deserowo-kawowy:

Domowa szarlotka z cynamonem.
Sernik Królewski.
Mus czekoladowy z miętą.
Mus malinowy z kruszoną bezą.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Soki owocowe( pomarańcz, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka) 0.5 l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą. 1l/os.
Softy we własnym zakresie.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Deska pieczonych mięs ( karkówka, schab, boczek).
Caprese z mozarellą i pomidorem.
Podudzia z kurczaka w pikantno – miodowej marynacie na ciepło.
Kotleciki wieprzowe w sosie BBQ.
Pieczony schab z zielonym pieprzem w cytrynowej glazurze.
Półmiski rozmaitości (śliwka w bekonie, mini tortille z kurczakiem, mini szaszłyki drobiowe z warzywami).
Sałata Gyros.
Wędzona ryba na grzance z ziołowym serkiem.
Pieczony schab ze śliwką.
Sałatka z grillowanym kurczakiem i grzankami.
Sałaty sezonowe z malinowym vinegrettem.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowane ok 22.00:

Płonąca szynka w całości serwowany ze zasmażaną kapustą , sosem pieczeniowym, dipem chrzanowo – żurawinowym oraz kaszą gryczaną.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:

Zupa serowa z grzanką lub domowy żurek z białą kiełbasą oraz jakiem.

Kwota: 350 zł/os.

Zupa serwowana w wazach:

Krem z białych warzyw z prażonymi pestkami dyni i słonecznika.
Staropolski rosół kaczki i kurczaka z domowym makaronem.

Dania główne serwowane na platerach w stół:

Trybowane udko z kurczaka faszerowane serem i suszonymi pomidorami.
Pieczony schab w sosie kurkowym.
Pieczony łosoś w ziołach serwowany z sosem koperkowym.
Zrazy wołowe faszerowane boczkiem , musztardą i ogórkiem kiszonym.

Dodatki serwowane na platerach:

Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Ziemniaki opiekane w ziołach.
Kasza gryczana z okrasą lub kopytka.
Frytki/dip.
Zestaw trzech sezonowych surówek.
Sosy własne.

Bufet deserowo-kawowy:

Ciasto Leśny Mech.
Ciasto czekoladowe z polewą.
Mini deser szarlotka z mascarpone.
Mini serniczki bananowe.
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Soki owocowe( pomarańcz, jabłko, czarna porzeczka) 1 l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą. b/o
Woda gazowana Perlage. 0,250 ml/os.
Wino czerwone lub białe 0,250 ml/os.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Drobiowe nugetsy z salsą.
Roladka z kurczaka faszerowana pieczarkami i cebulą.
Deska kociewskich wędlin.
Duet śledziowy (w oleju z szalotką, po kaszubsku).
Domowy pasztet z dodatkiem konfitury.
Sałatka Grecka.
Mix sałat z mozzarellą i prażonym słonecznikiem.
Brushietta.
Tartinki z pastami rybnymi i sosem rukolowym.
Klopsiki warzywne z sosem pomidorowym i grillowaną cukinią.
Mini kanapeczki z sosem tatarski i wędzoną rybą.
Tortilla z kurczakiem.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowane ok 22.00:

Pieczony indyk podana z zasmażaną kapustą , domowymi kluskami śląskimi oraz dipem chrzanowo – żurawinowym.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:

Krem z borowika z lanymi kluskami.

Kwota: 400 zł/os.

Zupa serwowana w wazach:

Staropolski rosół na gęsinie z domowym makaronem
oraz
Krem z kukurydzy z pesto i blanszowaną marchewką
– lub – 
Lekko pikantna zupa rybna z koperkiem.

Dania główne serwowane na platerach w stół:

Ćwierć pieczonej kaczki z jabłkami i żurawiną.
Staropolskie zrazy wołowe.
Filet z indyka faszerowany brokułem i serem z sosem ziołowym.
Pieczony dorsz w ziołowej panierce.

Dodatki serwowane na platerach:

Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Kluski śląskie.
Ryż z warzywami.
Zestaw trzech sezonowych surówek.
Sosy własne obok.

Bufet deserowo-kawowy:

Sernik na zimno z owocami i galaretką.
Malinowa chmurka.
Ciasto leśny mech.
Czekoladowy mus z avocado i maliną.
Deserek fererro rocher.
Mini beza z mascarpone i świeżymi owocami .
Filetowane owoce.
Kawa bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Soki owocowe( pomarańcz, jabłko, czarna porzeczka) bez ograniczeń.
Softy (Pepsi, 7 up, Mirinda) 0,5/os.
Woda gazowana Perlage 0.5/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą – b/o.
Piwo prosto z kega 0.5 l/os. (na poprawiny) możliwość zamiany na wino.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Naleśniki z aksamitnym serkiem i marynowanym łososiem.
Nugetsy z kurczaka z salsą na ciepło.
Deska serów z krakersami , winogronami i orzechami włoskimi.
Sałatka z pieczonymi ziemniakami , bekonem, korniszonem i musztardą dijon.
Tymbaliki drobiowe z octem i cytrynką.
Tatar wołowy z piklami , oliwą lubczykową .
Carpaccio z buraka na rukoli z kozim serem.
Roladka z kurczaka faszerowana pieczarkami i cebulą.
Sałatka włoska z mozzarellą , kaparami, suszonymi pomidorami na rukoli.
Żeberka w miodowo- pikantnej glazurze na ciepło.
Śledzie w sosie jogurtowo-curry i musztardą francuską.
Sałatka z kaszy kuskus, pieczonymi warzywami i dipem pesto.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowane ok 22.00:

Pieczony dzik serwowana z kaszą gryczaną , zasmażaną kapustą , sosem pieczeniowym oraz dipem żurawinowo – chrzanowym.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:

Bueef Strogonoff z wiejskim pieczywem.
– lub –
Krem z grzybów leśnych z oliwą pietruszkową.

Stół Wiejski – asortyment:

Smalec z jabłkiem.
Ogórki własnego wyrobu.
Chleb wiejski naszego wypieku.
Kiełbasy, kabanosy.
Wędliny z domowej spiżarni.
Domowy zylc oraz salceson.

Kwota: 450 zł/os.

W każdej ofercie:

Dodatkowe oferty:

Propozycje menu weselnego na rok 2025

opcje do wyboru:

  • Standard
  • Top
  • VIP

Zupa serwowana w wazach:

Rosół drobiowy z domowym makaronem.

Dania główne serwowane na platerach w stół:

Gotowany kurczak w białym sosie z rodzynkami.
Zrazy wieprzowe faszerowana boczkiem, ogórkiem w sosie własnym.
Grillowana pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami.

Dodatki serwowane na platerach:

Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Ziemniaki opiekane w ziołach.
Kasza gryczana z okrasą.
Ryż.
Zestaw sezonowych surówek .
Sosy własne.

Bufet deserowo-kawowy:

Tradycyjny sernik domowy.
Szarlotka z cynamonem.
Kawa z ekspresu bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Soki owocowe( pomarańcz, jabłko) 1 l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą bez ograniczeń.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Deska pieczonych mięs (karkówka,schab,boczek).
Smażone skrzydełka z kurczaka na ciepło.
Roladka z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Deska kociewskich wędlin.
Śledzie w zalewie miodowo-ziołowej.
Pasztet z domową żurawiną.
Sałaka Gyros.
Brushietta.
Sałatka z grillowanym kurczakiem.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowane ok 22.00:

Mix pierogowych półmisków (pierogi ruskie, pierogi z mięsem , pierogi z kaszą gryczaną i warzywami). Dipy koperkowe, jogurtowe oraz okrasa.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:

Barszcz czerwony z pasztecikiem.

Kwota: 350 zł/os.

Zupa serwowana w wazach:

Staropolski rosół drobiowy podany z domowym makaronem.

Dania Główne serwowane na platerach stoły:

Staropolskie zrazy wieprzowe faszerowana boczkiem, ogórkiem w sosie własnym.
Pstrąg w warzywach.
De volaille z masłem i pietruszką.
Cordon bleu faszerowany serem i szynką.

Dodatki serwowane na platerach:

Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Kasza bulgur.
Frytki/dip.
Zestaw trzech sezonowych surówek.

Bufet deserowo-kawowy:

Domowa szarlotka z cynamonem.
Ciasto jogurtowe z owocami sezonowymi.
Domowy sernik.
Filetowane owoce.
Kawa z ekspresu bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Soki owocowe( pomarańcz, jabłko) 1 l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą bez ograniczeń.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Zakąski serwowane na platerach w stół.
Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Caprese z mozarellą i pomidorem.
Podudzia z kurczaka w lekko pikantnej marynacie na ciepło.
Mini bagietki z sosem tatarskim i wędzoną rybą.
Tymbaliki drobiowe.
Pikantne kotleciki wieprzowe serem i dipem salsa .
Sałata jarzynowa w pucharku.
Duet śledziowy (w oleju z szalotką, po kaszubsku).
Sałatka z grillowanym kurczakiem i grzankami.
Pasztet z domową żurawiną.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowane ok 22.00:

Płonąca szynka w całości serwowany ze zasmażaną kapustą , sosem pieczeniowym ,dipem chrzanowo -żurawinowym oraz kopytka domowej roboty.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem.

Kwota: 410 zł/os.

Zupa serwowana w wazach:

Staropolski rosół na gęsinie z domowym makaronem.
Krem z kukurydzy z pesto i blanszowaną marchewka.
– lub –
Krem z białych warzyw z prażonym boczkiem i pestkami słonecznika.

Dania główne serwowane na platerach w stół:

Ćwierć pieczonej kaczki z jabłkami i żurawiną.
Staropolskie zrazy wołowe.
De vollie z masłem i pietruszką.
Grillowany łosoś z sosem cytrynowo-koperkowym.

Dodatki serwowane na platerach:

Ziemniaki zapiekane z ziołami.
Ziemniaki z wody oprószone świeżym koperkiem.
Kluski śląskie.
Ryż z warzywami.
Frytki/dip.
Zestaw trzech sezonowych surówek.
Sosy własne.

Bufet deserowo-kawowy:

Sernik Królewski.
Ciasto leśny mech.
Malinowa chmurka.
Domowy jabłecznik.
Filetowane owoce.
Kawa z ekspresu bez ograniczeń.
Herbata bez ograniczeń.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Soki owocowe (pomarańcz, jabłko) bez ograniczeń.
Softy (Pepsi, 7 up, Mirinda) 1 /os.
Woda gazowana Perlage 0.5l/os.
Woda niegazowana z cytrynką i miętą – b/o.
Piwo prosto z kega 0.5 l/os (na poprawiny), możliwość zamiany na wino.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Naleśniki z aksamitnym serkiem i marynowanym łososiem.
Nugetsy z kurczaka z salsą i sezamem na ciepło.
Deska serów z krakersami, winogronami i orzechami włoskimi.
Tortilla z warzywami.
Sajgonki z kurczakiem z dipem miętowym obok.
Roladka z kurczaka faszerowana pieczarkami i cebulą.
Sałatka włoska z mozarellą , kaparami, suszonymi pomidorami na rukoli.
Żeberka w miodowo- pikantnej glazurze na ciepło.
Sałatka Grecka z oliwką i fetą.
Śledzie w sosie jogurtowo-curry i musztardą francuską.
Mini bagietki z wędzonym łososiem i dipem tatarskim.
Sałatka ziemniaczana z boczkiem,szczypiorkiem i piklami.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe serwowane przez Szefa Kuchni ok. 22.00:

Pieczony dzik serwowana z kaszą gryczaną lub kopytkami domowej roboty , zasmażaną kapustą , sosem pieczeniowym oraz dipem żurawinowo – chrzanowym.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 01.30-02.00:

Bueef strogonoff z wiejskim pieczywem.

Stół Wiejski – asortyment:

Bueef strogonoff z wiejskim pieczywem.
Stół Wiejski – asortyment.
Smalec z jabłkiem.
Ogórki własnego wyrobu.
Chleb wiejski naszego wypieku.
Kiełbasy , kabanosy.
Wędliny z domowej spiżarni.
Domowy zylc oraz salceson.

Kwota: 480 zł/os.

W każdej ofercie:

Dodatkowe oferty:

Restauracja Moja Weranda
Gołębiewo Średnie 54
83-033 Sobowidz

Gołębiewo Średnie 54
83-033 Sobowidz