Menu jubuleusze

Menu I

Zupa serwowana w wazach:

Tradycyjny rosół z domowym makaronem.

Dania główne serwowane na platerach w stół:

Karkówka w sosie myśliwskim.
De vollie z masłem i pietruszką.
Dorsz w sosie porowym.
Trybowane udka z kurczaka faszerowane warzywami.

Dodatki serwowane na platerach:

Frytki / keczup.
Ryż z warzywami.
Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem.
Domowe kluski śląskie, sos, zestaw surówek.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Kawa, herbata, soki, woda – bez ograniczeń.
Kieliszek wina musującego do toastu.

Bufet kawowo-deserowy:

Sernik królewski.
Filetowane owoce.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Deska mięs pieczystych.
Mini bagietki z sosem tatarskim i wędzonym pstrągiem.
Sałatka Gyros.
Sałatka włoska z rukolą, suszonymi pomidorami, mozarellą.
Brushietta.
Klopsiki z indyka w sosie pieczarkowym.
Schab ze śliwką w wiśniowej marynacie.
Nugetsy z kurczaka w sezamie z dipem.
Śledzie po kaszubsku.
Domowe, pieczywo, marynaty, dipy, masło.
Ok 24.00 podamy ciepłą zupę.
Barszcz czerwony z pasztecikiem.

Ok 24.00 podamy ciepłą zupę:

Barszcz czerwony z pasztecikiem.

Kwota: 190 zł/os.

Menu II

Zupa serwowana w wazach:

Rosół drobiowy z domowym makaronem.

Dania główne serwowane na platerach w stół:

Eskalopki wieprzowe w sosie myśliwskim.
Zrazy wieprzowe w sosie myśliwskim.
De vollie z pietruszką i masłem.
Łosoś w sosie koperkowo- śmietanowym.

Napoje – Dzbanki w stoły:

Kawa – bez ograniczeń.
Herbata – bez ograniczeń.
Soki owocowe – bez ograniczeń.
Woda niegazowana – bez ograniczeń.

Bufet kawowo-deserowy:

Tradycyjny sernik domowy.
Malinowa chmurka.

Zakąski serwowane na platerach w stół:

Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Smażone skrzydełka z kurczaka na ciepło.
Roladka z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Deska kociewskich wędlin.
Śledzie w oleju z szalotką lub w śmietanie.
Pasztet z domową żurawiną.
Sałatka z brokułem i pomidorami cherry.
Sałatka z grillowanym kurczakiem.
Koreczki serowe.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.

Drugie ciepłe danie serwowane ok 23.00 przez Szefową Kuchni:

Płonąca szynka z zasmażaną kapustą , pajdą chleba i dipem żurawinowym.

Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 02.00:

Barszcz czerwony z pasztecikiem.

Kwota: 230 zł/os.