Menu jubuleusze
moja-weranda.pl » OFERTA » Menu Jubileuszy
Menu I
Zupa serwowana w wazach:
Tradycyjny rosół z domowym makaronem.
Dania główne serwowane na platerach w stół:
Karkówka w sosie myśliwskim.
De vollie z masłem i pietruszką.
Dorsz w sosie porowym.
Trybowane udka z kurczaka faszerowane warzywami.
Dodatki serwowane na platerach:
Frytki / keczup.
Ryż z warzywami.
Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem.
Domowe kluski śląskie, sos, zestaw surówek.
Napoje – Dzbanki w stoły:
Kawa, herbata, soki, woda – bez ograniczeń.
Kieliszek wina musującego do toastu.
Bufet kawowo-deserowy:
Sernik królewski.
Filetowane owoce.
Zakąski serwowane na platerach w stół:
Deska mięs pieczystych.
Mini bagietki z sosem tatarskim i wędzonym pstrągiem.
Sałatka Gyros.
Sałatka włoska z rukolą, suszonymi pomidorami, mozarellą.
Brushietta.
Klopsiki z indyka w sosie pieczarkowym.
Schab ze śliwką w wiśniowej marynacie.
Nugetsy z kurczaka w sezamie z dipem.
Śledzie po kaszubsku.
Domowe, pieczywo, marynaty, dipy, masło.
Ok 24.00 podamy ciepłą zupę.
Barszcz czerwony z pasztecikiem.
Ok 24.00 podamy ciepłą zupę:
Barszcz czerwony z pasztecikiem.
Kwota: 190 zł/os.
Menu II
Zupa serwowana w wazach:
Rosół drobiowy z domowym makaronem.
Dania główne serwowane na platerach w stół:
Eskalopki wieprzowe w sosie myśliwskim.
Zrazy wieprzowe w sosie myśliwskim.
De vollie z pietruszką i masłem.
Łosoś w sosie koperkowo- śmietanowym.
Napoje – Dzbanki w stoły:
Kawa – bez ograniczeń.
Herbata – bez ograniczeń.
Soki owocowe – bez ograniczeń.
Woda niegazowana – bez ograniczeń.
Bufet kawowo-deserowy:
Tradycyjny sernik domowy.
Malinowa chmurka.
Zakąski serwowane na platerach w stół:
Deska pieczonych mięs (karkówka, schab, boczek).
Smażone skrzydełka z kurczaka na ciepło.
Roladka z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi.
Deska kociewskich wędlin.
Śledzie w oleju z szalotką lub w śmietanie.
Pasztet z domową żurawiną.
Sałatka z brokułem i pomidorami cherry.
Sałatka z grillowanym kurczakiem.
Koreczki serowe.
Dwa rodzaje pieczywa własnego wypieku.
Pikle, smalec, masło.
Marynaty oraz dipy.
Drugie ciepłe danie serwowane ok 23.00 przez Szefową Kuchni:
Płonąca szynka z zasmażaną kapustą , pajdą chleba i dipem żurawinowym.
Trzeci ciepły posiłek serwowany ok 02.00:
Barszcz czerwony z pasztecikiem.